Over FlavouRRs

Robin Roef, zaakvoerder en oprichter van FlavouRRs, startte zijn carrière in Ter Groene Poorte in Brugge. Hij volgde er de opleiding brood- en banketbakkerij en vervolledigde zijn traject door een 7e specialisatiejaar Meester Patissier te volgen.
Tijdens en na zijn opleiding deed hij veel van zijn ervaring en kennis op bij bekende namen zoals Dominique Persoone (The Chocolate Line), Joost Arijs (Joost Arijs), Roger Van Damme (Het Gebaar) en Servaas Van Mullem (Patisserie Servaas Van Mullem).
Zijn passie groeide en hij besloot bijkomende opleidingen tot ijsbereider en barista te volgen om in het voorjaar van 2019 zijn grote droom te kunnen realiseren: een eigen zaak openen.

Elke dag gaat Robin op zoek naar nieuwe ingrediënten, combinaties en recepten. Alles draait bij hem rond smaak, perfectie en vernieuwing.
Ook hecht Robin een groot belang aan zorg dragen voor het milieu. Zo zijn al zijn verpakkingen zijn ecologisch, duurzaam en volledig composteerbaar.

Momenteel telt FlavouRRs twee vestigingen in Brugge waar Robin zich dagelijks inzet om kwalitatief hoogstaande producten af te leveren.SPECIALTY COFFEE

by FlavouRRs

Al van kleinsaf was Robin gefascineerd door het proces van koffie: hoe de koffiebes verwerkt wordt tot een koffieboon, en de koffieboon op zijn beurt tot het bekende drankje.
Elke streek waar koffiebonen geteeld worden heeft zijn eigen soort met zijn eigen smaak. Dat maakt elke boon nu net ook zo uniek.

Ik wil kwalitatief hoogstaande koffie naar de mensen kunnen brengen. 
- Robin Roef

Koffie is de meest gedronken drank ter wereld en je vindt het overal: van de lokale supermarkt tot de koffiebar tot het betere restaurant. Robin wil koffie een opwaardering geven en van kwaliteitskoffie de standaard maken.

Mensen associëren koffie heel vaak met bitter en zwart, maar dit hoeft helemaal niet. 
- Robin Roef

Door zijn verschillende blends die variëren van lekker zoet tot subtiel fruitig tot intens krachtig wil Robin de gevarieerde smaak van koffie naar zijn klanten brengen.

Wat maakt onze Specialty Coffee nu zo 'Special'?

DE PERFECTE BLEND

Bij FlavouRRs gebruiken we onze eigen exclusieve FlavouRRs houseblend, bestaande uit enkel washed handgeselecteerde koffiebonen afkomstig van kleine boeren uit Brazilië en Honduras.
De branding gebeurt bij Dees Koffiebranders in Brugge.

In onze verschillende houseblends proberen we een zo rijk mogelijke diversiteit aan smaak weer te geven, gaande van intens en vol tot fruitig en fris zoet.

HET JUISTE MATERIAAL

Om zijn klanten dé perfecte koffie te kunnen aanbieden gebruikt FlavouRRs als eerste in de BeNeLux de hoogstaande KB90 espressomachines van La Marzocco, deze staat voor high-end, luxe en topkwaliteit.

Daarnaast werkt FlavouRRs ook met een gesofisticeerd osmosesysteem dat ervoor zorgt dat het toegevoerde water elk moment van de dag dezelfde smaak heeft en gefilterd wordt van alle zouten, metalen en giftige stoffen.

GOED OPGELEIDE BARISTA

Robin volgde de gerenommeerde opleiding Specialty Coffee Association bij België's grootste barista-expert, Michael Van de Moortel. Hij behaalde met glans de wereldwijd geaccepteerde diploma's Introduction to Coffee en Barista Skills Foundation.
Ook de opleiding latte art (via een speciale techniek geschuimde melk in de crèmelaag van een koffie schenken) vervolledigde hij met succes.
Tevens is hij lid van de World Coffee Federation.


FLAVOURRS IS OOK...

ROOMIJS & SORBETS

Waar het allemaal mee begon: de bereiding van heerlijk verse smaken roomijs en sorbet.
In 2017 volgde Robin de opleiding School of Ice in Brugge waarna hij begon te experimenteren met smaken, geuren en kleuren.
Zijn doel: heerlijk vers roomijs en 100% natuurlijke fruitsorbets gemaakt van uitsluitend kwalitatieve ingrediënten, met net dat tikkeltje extra.

Ook voor gepersonaliseerde ijstaarten, heerlijke ijspralines en feestelijke frisco's kan je bij FlavouRRs terecht. Voor meer info, stuur een mailtje naar info@flavourrs.be.

VERSE WARME WAFELS

Bij FlavouRRs serveren ze de echte Belgische suikerwafel.
Perfect gebakken, licht gekarameliseerd, subtiel geurend naar vanille en heerlijk zacht en knapperig van de eerste tot de laatste hap.

Er wordt uitsluitend gewerkt met natuurlijke, kwalitatieve ingrediënten en lokale grondstoffen. Geniet van een verse warme wafels op verschillende manieren: natuur, overgoten met Belgische chocolade, met een topping van verse aardbeien of banaan of met een bolletje ijs en slagroom.

PATISSERIE

Zaakvoerder Robin Roef leerde de kneepjes van het vak tijdens zijn stages bij o.a. Joost Arijs, Dominique Persoone, Roger Van Damme en Servaas Van Mullem. Hij bouwde er een enorme kennis en ervaring op en blijft zich dagelijks verdiepen in het verfijnen en verbeteren van zijn recepten.

Als goede patissier laat hij zich inspireren door de seizoenen heen: er zit dus een constante evolutie in het aanbod en assortiment. In zijn vernieuwde en moderne atelier worden dagelijks verse lekkernijen vervaardigd op basis van kwalitatieve en lokale producten.


MEER WETEN OVER FLAVOURRS?

Wil je graag meer weten over FlavouRRs? Like onze Facebookpagina of volg ons op Instagram om dagelijks op de hoogte te blijven van onze nieuwtjes en tips.
Heb je een concrete vraag? Mail ons op info@flavourrs.be en we helpen je graag verder!